+36205885235

Kevés dolog lehet olyan kiábrándító, mint amikor bekapcsolja a légkondit egy forró nyári délutánon, és rájön, hogy nem hűt eléggé, vagy ami még rosszabb, egyáltalán nem hűt a klíma. Ha ebben a helyzetben van, ne essen kétségbe, számos oka lehet annak, ha a légkondicionáló nem hűt eléggé. Egyes meghibásodások lehetnek ugyan műszaki jellegűek, de nem feltétlenül mind abból adódnak. Ebből a bejegyzésből megtudhatja, mi lehet a leggyakoribb oka annak, hogy a klíma nem hűt eléggé: Klímaszerelés szakértelemmel.

 

Klímaszerelés – szennyezett légkondi szűrő

Előfordulhat, hogy a légkondi szűrője szennyezett, ami azt eredményezi, hogy a klíma elkezd felpörögni, és a levegőszabályozás szabálytalanná válik. Ha a por felgyülemlik a légszűrők körül, azok kissé felmelegednek, ami befolyásolni fogja a hideg levegő megfelelő áramlását. Ez a probléma elkerülhető azzal, ha rendszeresen ellenőrzi a szűrőket és megbizonyosodik arról, hogy ezek tiszták és megfelelően működnek. Ha bármilyen problémát tapasztal ezen a ponton, akkor azt kezelni kell. Ebben az esetben hívjon a klímaszerelés terén jártas klímaszerelő szakembert.

 

Klímaszerelés – meghibásodott kompresszor

A kompresszor a klímaberendezés elengedhetetlen alkatrésze. Elsődleges feladata az egységen áthaladó levegő lehűtése, mielőtt az a klimatizálni kívánt helyiségbe kerül. Nyilvánvaló, hogy ha a kompresszor problémába ütközik, a hűtött levegőt már nem lehet bejuttatni a klimatizálni kívánt helyiségbe. A problémák általában a kompresszor eltömődésével kapcsolatosak, amit szennyeződés, por vagy apró törmelék okozhat. Bármi legyen is az ok, egy képzett klímaszerelő szakember orvosolni tudja a problémát.

 

Klímaszerelés – szivárgó hűtőfolyadék

A kompresszor a megfelelő működéshez egy hűtőközegnek nevezett folyadékot használ. Ez a folyadék elengedhetetlen a kompresszor megfelelő működéséhez, ugyanis enélkül a kompresszor nem tudja lehűteni a klímaberendezésbe beszívott levegőt. A klímában használt kompresszor ugyanazon az elven működik, mint a hűtőszekrényben lévő. A kiszivattyúzott hűtőfolyadékot egy elpárologtató tekercsen keresztül vezetik vissza a levegő lehűtése érdekében. Azonban, ha a hűtőközeg szivárog, a kompresszorban nem lesz elég hideg levegő. A probléma a szivárgás megszüntetésével és a hűtőfolyadék újra töltésével orvosolható. A feladatot bízza egy a klímaszerelés terén jártas szakemberre.

 

Klímaszerelés Budapesten

Ha klímája meghibásodott, vagy egyszerűen csak esedékes a klímaszerelés, keresse bátran munkatársainkat. Klímaszerelő szakembereink segíteni fognak az optimális klímaszerelés kivitelezésében. Hívjon bennünket a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy írjon nekünk az info@klima-gepesz.hu e-mail címen.