+36205885235

Klíma és hőszivattyú karbantartás

klima hosszivattyu karbantartas

Klíma és hőszivattyú karbantartás, profi szakemberekkel, rugalmas szolgáltatás, kedvező árak, ne feledkezzen meg a készülékekről!

Legyen szó hőszivattyú vagy klíma karbantartásról, egyesek hajlamosak megfeledkezni erről a teendőről. Sokan csak nagyon későn eszmélnek rá arra, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a feladatra, ennek pedig nagyon kellemetlen következményei lehetnek. A nem megfelelően karbantartott klímaberendezés rendkívül veszélyes az egészségre nézve. A készülékekben lerakódott baktériumok, gombák komoly, visszatérő felsőlégúti megbetegedéseket idézhetnek elő, amik kezelése jelentős időt, energiát felemészthet. A rendszeres klíma karbantartás nem csupán a higiénia miatt elengedhetetlen. A készülék élettartamát ezáltal lehet növelni, egyúttal pedig csökkenteni a meghibásodások kockázatát. Az elhanyagolt berendezések teljesítménye folyamatosan romlik!

A hőszivattyú karbantartás szintén a problémamentes működésért nélkülözhetetlen. Ha a felhasználók nem figyelnek oda,  a karbantartás díjának akár a dupláját is kifizethetik a fogyasztással kapcsolatban, ez pedig megterhelő lehet a családi kassza számára. A szennyeződött, porral teli készülékek alkalmazása nem túl biztonságos, ilyen körülmények között pedig nem lehet nyugodtan élni az adott ingatlanban.

Mindezekből kifolyólag arra következtethet, hogy semmiképp sem szabad figyelmen kívül hagyni a klíma és a hőszivattyú karbantartást. Az elhanyagolt készülékek a biztonságra, egészségre és a pénztárcára is negatív hatással vannak. Amennyiben Ön még keresi a megfelelő szakembereket a feladatra, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár!

Csapatunk a klíma és hőszivattyú karbantartás terén is az élen jár. Minden apró tényezőre odafigyelünk a munkánk során, alaposan kitisztítjuk, rendbe tesszük a berendezéseket. Szolgáltatásunk gyors, rugalmas, megbízható, garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz a munkánkkal. Weboldalunkon bővebb információkat is találhat rólunk. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Klíma karbantartásnál a következőkre szánjunk kellő figyelmet:

Az esetek többségében a klíma karbantartás, amit mindenki megtud csinálni az a fertőtlenítés. Ez egy erre alkalmas vegyszeres spray használatával történik.

A kialakuló baktériumok, és gombák a spray hatására elpusztulnak, így nem kerülhetnek vissza a légtérbe. Erre mindenki képes házilag. Ez a klíma karbantartásnak csak elenyésző részét képezi! Ezen kívül meg kell győződni a kültéri egység hőcserélőjének a szennyeződés mentességéről.

Ha ezt elvégeztük, egy erre alkalmas gázérzékelővel a menetes kötéseket végig kell nézni, hogy meg tudjunk győződni a klímarendszer tömörségéről.

Végül az elektromos csatlakozókat is át kell vizsgálni, hogy az előző karbantartás óta nem lazultak-e ki a kábelek.

Hőszivattyú karbantartásnál, amit minden esetben el kell végezni:

Hőszivattyú karbantartásnál attól függetlenül, hogy monoblokkról, vagy split rendszerű hőszivattyúról beszélünk, szinte mindent végig kell csinálni, mint klíma karbantartáskor.

Viszont ebben az esetben annyival egészül ki a hőszivattyú karbantartás, hogy a gépészeti résznek a működéséről is meg kell győződni, a megfelelő állapot ellenőrzésével.

Minden esetben a fűtési szűrőket is ki kell tisztítani. Ha a hőszivattyú olyan kW teljesítményt halad meg, a tulajdonos felelőssége, hogy az évenkénti jegyzőkönyv is el legyen készítve, amit a kivitelező a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság hivatalos oldalára fel kell, hogy töltsön.

Ennek elmulasztása súlyos pénzbírságot von maga után!