+36205885235

Hőszivattyú szerelés

hoszivattyu szereles

Hőszivattyú szerelés: javasolt megfontolandó szempontok!

A hőszivattyú szerelésnél sok mindent kell figyelembe venni! A legfontosabb, amit gondosan ki kell számolni, hogy az ingatlannak, vagy a kommunális épületnek mennyi a hőigénye fűtéskor, vagy éppen hűtéskor.

Kétféle hőszivattyú létezik. Az egyik a Split rendszerű hőszivattyú, a másik monoblokk hőszivattyú. Ha az egyszerűbbre, és olcsóbbra van a megrendelőnek pénze, akkor a monoblokk rendszerű hőszivattyút fogjuk javasolni. Ebben az esetben a kültéri egységben van elhelyezve, ami a hőszivattyú rendszerbe benne kell, hogy legyen. Ez a megoldás a belső térből nem vesz el helyet, viszont gondoskodni kell az ingatlan, és a hőszivattyú közötti folyadékról, hogy kellő vastagságú cső menjen be a házba, ez a cső le legyen szigetelve, hogy a téli hidegbe ne fagyjon el!

Épületen belül érdemes kialakítani egy kisebb részt a gépészetnek, ahonnan a fűtésről, hűtésről, használati melegvíz készítéséről lehessen gondoskodni. Evvel szemben a Split rendszerű hőszivattyúnál, mint a hagyományos klíma szerelésnél a kültéri, és beltéri egység között nem folyadék kering, hanem klíma gáz, ami az esetek többségében R 410A. A beltéri egység látja el a hő leadását egy hőcserélőn keresztül a házban keringő víznek. Mind a két esetben fontos gondoskodni a megfelelő vastagságú csőrendszer kialakításáról, a kellő mértékű víz térfogatáról, valamint az egyéb gépészeti feltételekről!

Minden esetben javasolt bevonni egy épületgépész mérnököt, aki az épület pontos méretét fogja meghatározni kW-ban!

hőszivattyú szerelés

A hőszivattyú szerelés hosszú távú befektetés!

A hőszivattyú szerelés számtalan előnyt tartogat a hagyományos rendszerekhez képest, fontolja meg Ön is a korszerűsítést, és bízza profikra a feladatot!

A hőszivattyú a napjainkban elérhető egyik legkiválóbb megoldás a fűtés és melegvíz előállítás terén. Nem csupán rendkívül hatékony, de a környezetet is kíméli, így remek megoldás azoknak, akik tudatos döntéseket szeretnek hozni otthonuk fenntartásával kapcsolatban. Egy ilyen berendezés használata kényelmes és biztonságos, a gyártók pedig egyre több praktikus funkcióval látják el a hőszivattyúkat, hogy azok még jobban megfeleljenek a modern kor igényeinek.

A berendezés kiválasztását alaposan meg kell fontolni, a hőszivattyú szerelés pedig mindenképpen szakember segítségét igényli. A korszerűsítés azonban egy hosszú távú befektetés, ami minden szempontból a tulajdonosok javát szolgálja, ezért megéri belevágni.

Érdekli a hőszivattyú szerelés? Mi a legnagyobb gyártók berendezéseivel dolgozunk, munkánkat pedig gyorsan és precízen végezzük, rugalmasan kezelve az egyedi igényeket. Lépjen velünk kapcsolatba, és kérje ajánlatunkat!