+36205885235

Őszinték leszünk: a klímaszerelés egy nagyon bonyolult folyamat. Gyakran megdöbbenek az emberek amikor elmondjuk, hogy mennyi mindenre szükséges odafigyelni a klímaszerelés során.

A legaggasztóbb tény viszont az, hogy sok klímaszerelő szakember sem ismeri az összes lépést, amely szükséges lenne egy szakszerűen elvégzett klímaszereléshez. Könnyű gyorsan összecsapni a munkát úgy, hogy a klímaberendezés látszólag jól működjön, azonban a felületesen elvégzett klímaszerelés gyakran azt jelenti, hogy a légkondi élettartama során az energiaköltségek jóval magasabbak lesznek, miközben az elvárt kényelem nincs biztosítva. Ráadásul a klímaberendezés élettartama is lerövidülhet. Ha nem biztos abban, hogy képes a klímaberendezés telepítését szakszerűen elvégezni a legjobb, ha megfelelő szakemberre bízza.

 

Légkondicionáló szerelés professzionálisan

Az elmúlt néhány évben sokat változott a világ, de képzelje el, hogy mennyit változott 10, 20 vagy 30 év alatt? A legtöbb ma lecserélt klímaberendezés elmúlt 8 éves, de van közöttük akár 30 esztendős is. A korszerű klímaberendezések 20-50%-kal magasabbak, hosszabbak és szélesebbek. Ez nagyobb hőcserélő felületet eredményez, ami hatékonyabbá teszi a légkondicionálót. Azonban a korszerű klímák nagyobb mérete miatt előfordulhat, hogy a meglévő légkondicionáló jelenlegi helyén nem fér el az új. Ezért néha az a helyzet állhat elő, hogy a légkondicionálót át kell helyezni – ha jogszabályi vagy gyártói előírások vonatkoznak az egység körüli szabad felületre, ezt a lépést mindenképp szükséges megtenni. Bizonyos esetekben ez a feladat többletköltségekkel jár, azonban a jó hír az, hogy a korszerű klímaberendezések lényegesen csendesebbek és hatékonyabbak mint elődeik, így a többletköltségeket gyakran ellensúlyozzák ezek az előnyök.

A telepítés során a klímaszerelő szakember első körben felméri a helyszínt, melynek során felülvizsgálja a meglévő légkondicionáló rendszert. A megfelelő árajánlat kialakításához fontos információkat kell összegyűjtenie és továbbítani a telepítést végző csapatnak. A megfelelő információk birtokában ugyanis a légkondi szerelő szakember minden szükséges speciális eszközt magával tud vinni a helyszínre, és a munka is gyorsabban és pontosabban elvégezhető.

Az előre egyeztett időpontban megérkezik a helyszínre a légkondi szerelő szakember, és megosztja Önnel az összes szükséges tudnivalót, illetve ismerteti a munkával kapcsolatos teendőket. Nagyon fontos, hogy szánjon erre néhány percet, mert ezzel elkerülhetőek az esetleges félreértések, illetve a telepítés során a költséges hibák.

A telepítés első lépését a biztonsági intézkedések jelentik, mint például az elektromos áramellátás kikapcsolása a meglévő klímaberendezésekben.

Az új klímaberendezés beszerelése előtt a régi rendszert el kell távolítani. A folyamat során a klímaszerelő szakember gondoskodik a környező terület védelméről és az eltávolítás során keletkezett törmelék eltávolításáról. Az eltávolítást követően a klímaszerelő szakember teljes körűen felméri otthona meglévő hűtési infrastruktúráját, annak érdekében, hogy kizárja a légcsatorna esetleges szivárgását – vagy olyan egyéb problémákat, amelyek befolyásolhatják az új rendszer teljesítményét.

Az új légkondicionáló telepítése új csővezetékek vagy elektromos vezetékek csatlakozásának kialakítását igényelheti. A folyamat során minden elektromos csatlakozást ellenőriznek, és a gyártó specifikációi szerint hűtőközeget adnak a rendszerhez. A megfelelően működés biztosítása érdekében a klímaszerelő szakember tesztelni fogja az új klímaberendezést.

A légkondi szerelő ismerteti azokat az alapvető karbantartási feladatokat is, amelyeket esetleg önállóan meg tud oldani, valamint azt is, hogy milyen gyakran kell ezeket a feladatokat elvégezni. Továbbá válaszol minden további kérdésre, amely a telepítéssel kapcsolatban felmerülhet.

 

Klímaszerelés tapasztalat nélkül

A klíma telepítését bízza mindig engedéllyel rendelkező légkondi szerelő szakemberre. A nem megfelelően elvégzett klímaszerelés kijavítása ugyanis néha többe kerülhet, mint maga a telepítés.

Klímaszerelés Budapest területén

Természetesen segítséget tudunk nyújtani a klímaberendezések beszerzésében is. Bátran ajánljuk a Midea klímákat, a Cascade klímacsaládot, az AUX klímaberendezéseket, valamint a Gree, a Mitsunishi Electric és a Syen légkondikat.

A megfelelő klímaberendezés kiválasztása során célszerű az elsődleges funkciókra – hűtés, illetve fűtés – koncentrálni, és nem az extra kényelmi funkciók sokaságában elveszni.

Keresse bátran munkatársainkat a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen amennyiben klíma szerelést vagy klíma karbantartást szeretne igénybe venni!