+36205885235

Klímaberendezések esetében nem feltétlenül a nagyobb méret lesz a legjobb választás. Elsősorban a klimatizálni kívánt helyiség méretét és a rendszeresen ott tartózkodó személyek számát kell figyelembe venni. A választás során az ingatlan szigetelésének a minősége sem egy elhanyagolandó tényező. Ezen felül a legjobb klímaberendezések nemcsak friss levegőt biztosítanak, hanem képesek a levegő tisztítására és a páratartalom szabályozására, illetve fontos azt is tudni, hogy az állandó hőmérséklet biztosítása egészségügyi előnyökkel is jár. Ezen felül egyes klímaberendezések télen akár fűtésre is használhatóak.

Klímaszerelés – szempontok a választáshoz

A piacon jelenleg számtalan lehetőség közül lehet választani, ezért nagyon fontos, hogy a választás előtt a lehető legtöbbet megtudjon az otthona számára legmegfelelőbb klímaberendezésről. A megfelelő klímaberendezés kiválasztása döntő fontosságú, mivel otthonának hűtése, kényelme és energiafogyasztása közvetlenül függ majd ettől. Az alábbiakban szeretnénk néhány tippet adni a megfelelő légkondi kiválasztásához.

  • Preferenciák

A klimatizálni kívánt helyiség követelményeitől függően előfordulhat, hogy egy bizonyos típusú légkondi előnyösebb lehet egy másik klímaberendezéssel szemben. Az sem mindegy, hogy egy most épülő ingatlanba vagy egy már létező épületbe szánjuk a légkondit. Ha még csak az építkezés előtt állunk, akkor annak megvan az az előnye, hogy kiválaszthatjuk a klímaberendezés típusát és elhelyezését. Ha azonban utólag szeretnénk felszerelni a légkondit, számos korlátba ütközhetünk a telepítés helyét, illetve a klímaberendezés méretét illetően.

  • Hűtési kapacitás

A hűtési kapacitás egy fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a klímaberendezés kiválasztásakor. A klímák esetében a hűtőteljesítményt kW-ban (kilowattban) mérik. A teljesítmény korrelál az adott klímaberendezés által biztosított hűtési fokozattal. Attól függően, hogy milyen hőmérsékletet szeretne fenntartani, a nagyobb tér nagyobb hűtőteljesítményt igényel, míg a kisebb kevesebbet. Nemcsak a klimatizálni kívánt helyiség alapterületét szükséges ismerni, hanem azt is, hogy hányan fognak a klimatizálni kívánt helységben rendszeresen ott tartózkodni.

  • Hatékonyság

Nem árt tisztában lenni az energiahatékony légkondicionálók előnyeivel, ugyanis egyes klímaberendezések társaikhoz képest energiatakarékosabbak. Bár a magasabb energiahatékonysági besorolású klímaberendezések kezdetben drágábbak lehetnek, hosszú távon kevesebb energiát fogyasztanak. A lehető legtöbb energia megtakarítása nemcsak azért hasznos mert az energiaköltségek alacsonyabbak lesznek, hanem azért is, mert környezetkímélőbbek. Válasszon egy olyan klímát, amely csak annyi energiát használ fel, amennyire szüksége van, és használaton kívül képes csökkenteni az energiaköltségeket. Ha egy hatékony klímaberendezésbe fektet, nemcsak pénzt takaríthat meg, hanem a környezetre gyakorolt negatív hatás is alacsonyabb lesz.

  • A SEER érték

A klímaberendezések összehasonlításakor valószínűleg találkozni fog a szezonális energiahatékonysági tényezővel, vagy SEER (Seasonal Energy Efficency Ratio) értékkel. Ez az érték a teljes hűtési szezonra vonatkozó értéket jelenti, és úgy kapjuk meg, hogy az éves hűtési igényt elosztjuk az éves, hűtésre vonatkozó áramfogyasztással. Általában minél magasabb a besorolás, annál energiatakarékosabb a klímaberendezés.

  • Szűrők

A legjobb klímaberendezések elegendő szűrővel vannak ellátva. Egy jó szűrő képes semlegesíteni a baktériumokat, a penészgombát, az allergéneket, a poratkákat és a polleneket is. Ezen felül egyes légkondicionáló berendezések párátlanítót is tartalmaznak, ami képes szabályozni a levegő páratartalmát.

Klímaszerelés Budapest területén

Ha nehezen tud dönteni a klímaberendezés méretét vagy típusát illetően, forduljon klímaszerelő szakembereinkhez. Munkatársaink igyekeznek a legjobb tudásunk szerint válaszolni minden kérdésre, és az Ön által felvázolt igények alapján javaslatokat tesznek a megfelelő klímaberendezés kiválasztására.

Az évek során számos klímaberendezés szerelésében szereztünk tapasztalatot. Elmondhatjuk, hogy az AUX klímák a leghatékonyabbak a baktérium-, szennyeződés- és vírusmentes levegőt előállításában. A  Mitsubishi klímák egyszerűen kezelhető csúcstechnológiás klímaberendezések. A Cascade klímák magas komfortérzetet biztosítanak, miközben alacsony árfekvést képviselnek. A Gree klímák elsősorban megbízhatóságukkal emelkednek ki, és kifejezetten környezetbarátnak számítanak. A Syen klímaberendezések számos, a mai trendeknek megfelelő beépített funkcióval rendelkeznek, és formájukat tekintve rendkívül dekoratívak. A Midea klímák hazánkban a legelterjedtebb klímaberendezések. Formatervezésük letisztult, miközben csúcstechnológiás berendezések.

Amennyiben készen áll arra, hogy egy új klímaberendezést szereltessen otthonába, forduljon munkatársainkhoz a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@klima-gepesz.hu e-mail címen. Több éves tapasztalattal rendelkezünk klíma szerelés, klíma karbantartás vagy klíma fertőtlenítés területén.