+36205885235

Ha már felismerte, hogy a meglévő klímaberendezés megérett a cserére, és eljött az ideje annak, hogy egy energiahatékonyabb légkondicionálóra váltsa a régit, jó helyen jár. Ha meg szeretné tudni, hogy mit tehet annak érdekében, hogy felkészítse otthonát egy kényelmesebb, energiahatékonyabb és környezetkímélőbb klímára olvassa tovább blogunkat.

Légkondicionáló szerelés

Amennyiben készen áll a légkondicionáló telepítési folyamatának elkezdésére, keressen egy klímaszerelő szakembert és kérjen időpontot egy helyszíni felmérésre. Ennek során a légkondi szerelő szakember javaslatot tesz a megfelelő klíma kiválasztására, és pontos tájékoztatást tud adni a klímaberendezés és a klímaszerelés áráról is.

A felmérés során a légkondi szerelő szakember komplex számításokat végez a megfelelő méretezés és a legalkalmasabb klímaberendezés kiválasztása érdekében. Ennek során figyelembe veszi az ingatlan szerkezetét, a tető kialakítását, az ablakok irányát és tájolását. A klímaszerelő szakember segít felismerni a speciális szempontokat is, válaszolni tud a felmerülő kérdésekre, és javaslatot tud adni a legköltséghatékonyabb klímaberendezés kiválasztására. Továbbá megállapítja, hogy hová lenne a legcélszerűbb elhelyezni a klímát, és segíthet kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb funkciókat is.

A piacon számos kedvező ár-érték arányú klímaberendezés található, azonban célszerű az extra funkciókkal ellátott klímák helyett inkább olyat választani, amely elsődleges funkciókkal rendelkezik, de megbízható gyártótól származik.

A Midea klímák azon túl, hogy letisztult megjelenésük van, igazi csúcstechnológiás eszközök. A Cascade klímákkal jelentős energia megtakarítás érhető el, miközben kimagasló komfortérzetet biztosítanak. Az AUX klímák gombamentesítő technológiával vannak ellátva, egészséges levegőt biztosítva otthonában. A Gree klímák rendkívül megbízhatóak, esetükben nagyon ritkán fordul elő meghibásodás. A Syen klímák rendkívül dekoratívak és számos beépített funkciót tartalmaznak. A Mitsubishi klímák nagy hatékonysággal működő csúcstechnológiás termékek.

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő klímaberendezést és beszerezni azt, valamint a légkondi szerelő szakemberrel is egyeztettünk a klímaszerelés időpontját, tisztítsuk meg azt a területet és környékét, ahová az új berendezést telepíteni fogják, és gondoskodjunk arról, hogy ez a terület könnyen hozzáférhető legyen. Tegyük szabaddá az utat a bejárattól egészen a kiválasztott telepítési területig. Ha szükséges, mozdítsuk el a szőnyegeket, a bútorokat és egyéb tárgyakat, ha ezek a bejutást akadályozzák. Ezáltal megelőzhetőek az esetleges balesetek vagy anyagi károk és a telepítés is egyszerűbb lesz. Távolítsunk el minden olyan tárgyat, amely a klímaszerelő útjába kerülhet úgy bent, mint a kültéren is. Győződjünk meg arról is, hogy a háziállatok be vannak zárva, mert egyéb esetben a kisállatok akadályozhatják a klímaszerelő munkáját.

Az új klímaberendezés telepítése előtt fontos még megtisztítani és kiszellőztetni a régi légcsatornát. A szellőzőnyílásokban felgyülemlett szennyeződések és porszemcsék ugyanis károsíthatják az új légkondicionálót, ha a belsejébe jutnak. Ezen felül a levegő minőségét és a levegő keringését is negatívan befolyásolhatják.

Klímaszerelés tapasztalat szerint

A régi klímaberendezés eltávolítása után megkezdődik az új klíma telepítése. A folyamat során új csővezetékek vagy elektromos vezetékek csatlakoztatására is szükség lehet, attól függően, hogy a régi és az új klímaberendezés között milyen eltérések vannak.

A megfelelő működés érdekében a légkondi szerelő szakember a gyártó specifikációi szerint telepíti az új klímát. Ezt követően teszteli a klímaberendezést, elvégzi a vákuum- és nyomáspróbákat, majd új hűtőközeggel tölti fel a rendszert. A teljes ellenőrzést követően aktiválja és újra teszteli a rendszert. Ha mindez megvan, a klímaszerelő szakember ismerteti a klíma használatát, megválaszolja a felmerülő kérdéseket, és átadja a hivatalos dokumentumokat.

Nagyon fontos információ még, amit tudni érdemes, hogy a légkondi élettartamának meghosszabbítása érdekében célszerű legalább évente egyszer elvégeztetni a klíma karbantartását és tisztítását is. Erre a legalkalmasabb a tavaszi vagy az őszi időszak.

Klímaszerelés Budapest és környékén

Cégünk teljeskörű klímaszerelési szolgáltatást nyújt, a megfelelő klímaberendezés kiválasztásától a szakszerű beszerelésig. Légkondi szerelő szakembereink készséggel állnak rendelkezésére klíma szerelés, klíma karbantartás vagy klíma tisztítás esetében is.

Időpont egyeztetés érdekében keressen bátran bennünket a +36 20 588 5235 telefonszámon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!