+36205885235

Az első meleg napok beköszöntével olyan mértékben megnő az igény a klíma karbantartás elvégzésére és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokra, hogy azt lehetetlen kiszolgálni ezért, ha nem szeretnénk a klíma karbantartó szakemberre sokat várni, akkor érdemes minél korábbra időzíteni a klíma karbantartás folyamatát. Nagyon fontos azt is megjegyezni, hogy a klíma karbantartás sokkal többet jelent mint a klíma tisztítás. A klíma karbantartás esetében ugyanis nemcsak a klíma tisztítás történik meg, hanem az esetleges javítások szükségességét is felismeri a klíma karbantartó szakember, aki el is végzi ezeket a javításokat. A klíma tisztításon és a javítások elvégzésén felül elengedhetetlen a gáztöltet ellenőrzése is.

Vegye fel a kapcsolatot szerelő szakembereinkkel a +36205885235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!

Klíma tisztítás eszközei

Mielőtt nekiesnénk a klíma tisztítás lépéseinek, a legfontosabb feladat a megfelelő klímatisztító vegyszer beszerzése. Létfontosságú, hogy csakis kifejezetten erre a célra alkalmas speciális terméket használjunk, mert bármilyen más vegyszer kárt tehet a klímaberendezés alkatrészeiben! A piacon számtalan klíma tisztító anyag áll rendelkezésünkre változó árfekvéssel és használati móddal, azonban mindegyik ugyanazt a hatást ígéri, ezért a vásárlás során elég nehéz eligazodni. Az alábbiakban szeretnénk röviden ismertetni a különböző típusokat.

A szűrő tisztítására bármely háztartási tisztítószer/mosogatószer megfelelő, azonban a klímaberendezés belső alkatrészein alkalmazva ezeket maradandó kárt okozhatnak. A klíma tisztító aeroszol egy alkohol bázisú, pumpás vagy hajtógázas illatosított fertőtlenítő permet, amely könnyen irányítható, viszont nagyon irritáló, illetve rendkívül tűz- és robbanásveszélyes, ezért csak nyitott ablaknál szabad alkalmazni. Split klímák esetében nem célszerű használni, fűtésre is használt klímák tisztítása esetében pedig kifejezetten tilos az alkalmazása. Használata inkább mobil klíma és ablak klíma tisztítása esetében ajánlott.

A klíma tisztító koncentrátumokat ipari felhasználásra tervezték. Annak ellenére, hogy bárki számára elérhető, a nagy kiszerelés miatt az otthoni klíma tisztítás céljára nem költséghatékony, azonban a klímaszerelők többsége nagy kiszerelésben szerzi be és alkalmazza ezeket. Nagy előnyük, hogy olyan anyagokból készülnek, amelyek nem támadják meg a klímaberendezést. A klíma tisztító hab egy olyan fertőtlenítő folyadék, amelyet spray formájában forgalmaznak, és tartozik hozzá egy kis cső, amelyet a használat során a fúvókára kell csatlakoztatni. Ellentétben a klíma tisztító spray-el kicsit nehezebb a használata, azonban nagy előnye, hogy nem irritál. Alkalmazása viszont nem összemérhető a valódi klíma tisztítás hatékonyságával.

klima tisztitas budapest

Klíma tisztítás habbal

Split klímák esetében a klíma tisztító habot közvetlenül a hőcserélőre kell fújni, majd be kell kapcsolni a klímaberendezést a legnagyobb sebességen ventilátor üzemmódban – mivel hűtés esetén a hab ráfagy, fűtés üzemmódban pedig rászárad a hőcserélőre. Sima légkeringetés fokozaton a ventilátor beszívja a lamellák közé a habot, így nemcsak ezek külső élét éri a hatóanyag. Figyelni kell arra, hogy a hab egyenletesen befedje a hőcserélő minden részét.

 

Klíma tisztítás házilag

A legbiztosabb megoldás, ha a klíma tisztítás legalább évente egyszer szakemberre van bízva, de végső esetben a klíma tisztítás házilag is elvégezhető. Mindenképp esedékessé vált a klíma karbantartása, ha kellemetlen szagot áraszt, szokatlan hangokat ad, nem megfelelő a hűtés, ismeretlen okokból magasabb lesz a villanyszámla vagy esetleg csöpög a beltéri egység. Amennyiben a klíma karbantartás vagy klíma tisztítás folyamatát inkább szakemberre bízná, keresse munkatársainkat bizalommal a +36205885235 telefonszámon, vagy az info@klimaszerelesbp.hu e-mail címen!

 

Klímatisztítás Budapest és vonzáskörzetében

Nagy tapasztalattal rendelkezünk a klíma berendezések terén, és munkatársaink rövid határidővel, kedvező költségekkel, precízen és pontosan elvégzik a klíma karbantartás, klíma tisztítás és klíma fertőtlenítés minden lépését. Annak érdekében, hogy még a meleg beállta előtt üzemkész klímával rendelkezzen kérjük, foglaljon időpontot már most!

Vegye fel a kapcsolatot szerelő szakembereinkkel a +36205885235 telefonszámon, vagy az info@klima-gepesz.hu e-mail címen!