+36205885235

hőszivattyú előnyei vitathatatlanok, hiszen rendkívül környezetbarát, és költséghatékony módon használható fűsére és hűtésre egyaránt.

Napjainkban a meglévő gázkazánok korszerűsítésénél mindig nagy dilemmát okoz, hogy milyen technológiával legyen megoldva az ingatlanok fűtése. A hagyományos gázkazán éri meg jobban, vagy inkább a megújuló energiaforráson alapuló hőszivattyús rendszer?

Kétségtelen, hogy a gázkazánnak még mindig lényegesen olcsóbb a bekerülési költsége, mint a hőszivattyúnak. Viszont számolni kell azzal is, hogy sokkal több vele a hivatali ügyintézés (kéményseprő, gázművek). A hőszivattyús rendszereknél ilyen nincs, azonban tény, hogy jobban hozzá kell nyúlni a régi, meglévő fűtésrendszerhez, a telepítés nagyobb munkával és átalakítással jár. Emiatt az esetek többségében akkor éri meg igazán a hőszivattyús rendszer mellett dönteni, ha az egész ingatlan felújítására kerül sor. Így már a kialakításnál az is fontos szempont lesz, hogy ne kelljen klímát telepíttetni, hanem a hőszivattyú a hűtést is meg tudja oldani. Ilyenkor, bár nagyobb a hőszivattyú bekerülési költsége, hosszabb távon mégis megéri a beruházás, mert megtérülnek majd a költségek.

Ön éppen hőszivattyús rendszer kiépítésén gondolkozik? Keressen minket bizalommal, mi szívesen segítünk mindenben!

hőszivattyú